De värsta städmissarna du gör i livet

Folk har en tendens att dra runt på en massa smuts och bakterier

Folk har en tendens att dra runt på en massa smuts och bakterier, SAMTIDIGT som de städar, detta genom att de använder ett smutsigt munstycke på deras dammsugare. Därför är det så klart extremt viktigt att du rengör detta munstycke innan du börjar dra runt i hemmet för att städa. Resultat kan bara bli så mycket bättre.

dammsugning

Vi alla har använt svampar så som kökssvampar vid smutsfläckar till exempel

Vi alla har använt svampar så som kökssvampar vid smutsfläckar till exempel. Vad folk ibland inte förstår är att svampen i själva verket kan vara den som sprider runt smutsen i hemmet. Roten till problemet är att man inte byter ut sin köksvamp t.ex. Vilket man bör göra minst 1 gång per månad.

Vanligare än någonsin, där vi alla kan känna igen oss. De små smulorna som faller ner på och runt tangentbordet. Även om folk här använder sig av tangetbordsrengöring så ser de inte till att ta bort smulorna först. När man då applicerar rengöringen på tangentbordet blir de små smulorna som legat där bara ett större problem då det blir kletigt och sätter sig.

claviature

Fönster och mikrofiberdukar

Fönster och mikrofiberdukar. Kombinationen är inte alltid självklar, speciellt inte när det kommer till genomförandet. Först och främst ska du damma av dina fönster, problemet här är att folk ibland glömmer detta och resultat blir att de torra delarna på fönstret klumpar ihop sig med den rinnande putsen och bildar en röra på fönsterbrädet. Folk måste inse att det är mikrofiberduk som ska användas på glasytan. På detta sätt undviker du problemen med ytterligare smuts.

Sophinken! Varför är det så att vi nästan alltid tenderar till att glömma bort den? Plötsligt så stinker det i köket, ÄVEN om du har tagit ut soppåsen så ligger det som ett tjockt moln av lukt kvar i rummet.  Många gånger är det sophinken som är boven i dramat. Det händer ofta att folk glömmer bort att rengöra sophinken regelbundet. När principen säger att man minst en gång i veckan ska rengöra med rengöringsmedel.

garbage

Toaletten ses ofta som en plats där städningen är definitiv

Toaletten ses ofta som en plats där städningen är definitiv, och där skinande porslin eller glas ska vara resultat. Misstaget folk gör här är att dom ser förbi den våta toaborsten och alla de bakterier som framkallas. Självaste toaborsten är ett strålande verktyg att använda, det viktiga är dock att se till så att borsten får droppa av sig. När man inte gör detta efter användning så får bakterierna fäste och du har ett större problem. Se därför till att låta denna droppa av över toaletten innan du sätter ner den i höljet igen.

Den gamla hederliga dammvippan. Som har funnits i våra folkhem sedan länge. Den kan ofta ses som effektiv. Dock gör folk det stora misstaget att tro att dammvippan faktiskt rengör när det i självaste verket bara flyttar smutsen från en plats till en annan. Innan våttorkning är det vanligt att man använder sig av den traditionella dammvippan. Gör här då inte misstaget som de flesta gör. Använd istället en mikrofiberduk som har som funktion att se till att dammpartiklarna fäster och håller sig kvar. På så sätt får du bort smutsen och kan enkelt börja köra både dammsugning och våttorkning.

feather-duster

Hur vi använder oss av diskmaskinen kan skilja sig markant

Hur vi använder oss av diskmaskinen kan skilja sig markant. Vi vill inte diska en halvtom maskin, då det enbart känns onödigt och dåligt för miljön, men vi vill heller inte överfylla den. Vad som oftast sker dock, är att man fyller diskmaskinen med disk och resultatet blir att man enbart får tallrikar och glas och bestick som inte är rena.

Du fokuserar inte på de viktigaste delarna. Tänk själv på det ytor och delar som du vidrör mest i ditt hem, så som dörrhandtag, låd- och skåphandtag. Här har du det som är skitigast i hemmet, men som ironiskt sätt är det som man oftast bortser från att städa. Folk bör ha vanan att alltid torka av dessa delar med rengöringsmedel, och med tanke på hur smutsigt det gärna blir, så bör det göras varje dag.

Den sista punken som är värd att nämna är kanske även den viktigaste av de alla då det är den fundamentala biten i självaste städningen. Och det gäller städutrustningen. Dålig städutrustning ger inte bara ett dåligt resultat, det tar även bort självaste lusten med att städa. Misstaget folk gör är att de i sin arsenal saknar de viktigaste delarna: mirakeltrasor, rätt rengöringsmedel och nyare dammsugare som är mer effektiva och tar hand om all smuts. Det räcker att man ser över sina verktyg lite då och då. Det är viktigt att alltid se till att din städutrustning finns nära tillhands, annars är det stor risk för att man skjuter på problemet och plötsligt blir det ingen städning alls.

Vi beräknar den exakta kostnaden för flyttstädning direkt

Ta reda på hur mycket det kostar

Eventuella frågor? Ring oss 08-630 07 24

  • info@justmopp.se

  • Justmopp i Sverige AB

    Klippgatan 2 171 47 Solna