Flytta möblerna utan flyttfirma – en konst i sig

Har du starka kompisar att hjälpa dig under flyttdagen – fantastiskt! Styrka kommer man långt med! Men detta kanske främst hjälper när det gäller flyttkartongerna packade med böcker eller köksporslin. Även fast möbler är tunga, så krävs det erfarenhet, kompetens, eller ett strategiskt smart tänkande innan man bär igång.

Att flytta möbler

Möbler är tunga och man vill gärna inte fastna i en dörrport eller hissöppning medan man tillsammans samtidigt försöker koordinera hur man ska ta nästa steg tillsammans. Om du inte annars har anlitat en flyttfirma med professionella flyttare, så kan jag ge lite tips på vägen hur du ska instruera ditt eget flytteam på plats:

Hemstädning i Stockholm här.

Tungt först

Ta det tunga först. När krafterna är på topp så skall man ta vara på detta. Man tappar hellre en kartong med böcker i backen, än en tung liten soffa på tårna.

Mät hissen

Mät hur stor hissen är. Vad får plats och vad får inte plats? Gör detta i god tid innan flytten. Är något övermäktigt, kan du trots allt behöva professionella hjälpare på plats för att inte skada någon. Dina saker är dessutom försäkrade när du anlitar någon. Bra om du har möbler med glasytor till exempel!

Lasta in i flyttbilen

När möblerna lastas in i flyttbilen, spara på platsen på bästa sätt. Ta till dina Tetris-kompetenser och gör ett pussel av det hela. Vänd varje möbel så att de går tillsammans och fyller ut utrymmen mellan varandra.  Kanske enklare sagt än gjort. Blir det trots allt mellanrum tillgodo mellan dem, går det bra att fylla ut detta med små lådor eller andra föremål som kan stoppas in. Det är som att packa en resväska smart, men i en mycket större skala! Slå era kloka huvuden ihop och kombinera lite enkel planering med pussel!

Vi beräknar den exakta kostnaden för flyttstädning direkt

Ta reda på hur mycket det kostar

Eventuella frågor? Ring oss 08-630 07 24

  • info@justmopp.se

  • Justmopp i Sverige AB

    Klippgatan 2 171 47 Solna