Hur man tvättar ett fönste

Innan vi går in på självaste tvättningen, är det bra att nämna att det finns en god anledning till att just fönster tvättare är en ofta, eller rättare sagt, väldigt ofta anlitad yrkesgrupp. Anledningen till detta är dels för att det kräver kunskap. Men vi vet alla att det även går att göra själv.

Sig av för lite vatten

Om vi tittar på förarbetet och hur folk brukar jobba så ser vi att det vanligaste misstaget man gör är att man använder sig av för lite vatten.  Det krävs inga speciella eller dyra ”städ produkter” för ett bra resultat. Du kommer långt med lagom ljummet vatten och vanligt diskmedel.  Förslagsvis det som står under diskbänken. Sedan ser du till så att vattnet har löddrat och är lagom temperatur.

städning

Sedan är det dags att titta på redskapen som ska användas. En skrapa i gummi rekommenderar vi, kombinerat med användning av trasor av hög kvalité.  Hur du väljer att arbeta dig igenom fönstret kan variera. Vi rekommenderar att du börjar med fönstrets insida, försätter sedan med utsidan och avslutar så småningom med att tvätta partiet mellan fönstren. Det är även viktigt att du under tiden du skrapar jobbar uppifrån och ner.  Här gäller även en lagom styrka på handen så att du får ett bra och effektivt tryck på skrapan för bästa möjliga resultat.

Tänk så här: Hellre för hårt än för löst när du trycker med skrapan. Som du säkert har sett utifrån när experter skrapat och tvättar använder dom sig av en S-rörelse när dom jobbar sig uppifrån och ner, detta är en välanvänd och effektiv metod, alltså något man bör ta efter. Du börjar med att tvätta bort allt smuts som finns på fönstren, och tänk här på att använda rikligt med vatten återigen, för bästa resultat, som sagt. När du är klar med fönsterskrapan så är det dags för handdukar och trasor att göra sitt. Du torkar samma fönster som du använt med fönsterskrapan.

Hur man tvättar ett fönste

Ser till att alla fönster blir av med allt vatten du har lagt på. Tänk på att inte putsa allt för hårt. Dock ett undantag om det finns fläckar kvar som måste bort. Är det riktigt ingrodda fläckar rekommenderar vi dig att du använder ett rakblad för att försiktigt skrapa bort den ingrodda smutsen. Ett sista tips — är det ett måste att tvätta fönstret på vinter tid, se till att du använder tig av t-sprit eller spolarvätska i vattnet.

Vi beräknar den exakta kostnaden för flyttstädning direkt

Ta reda på hur mycket det kostar

Eventuella frågor? Ring oss 08-630 07 24

  • info@justmopp.se

  • Justmopp i Sverige AB

    Klippgatan 2 171 47 Solna