Snabba guiden till rena kaminglas

Jag har en härlig kaminugn på landstället som är omtyckt lika mycket av mig som av mina vänner. Under många säsonger byggde dock soten i fönstret upp sig. Typisk såndär grej som man inte tänker på måste rengöras då och då. Det var en av mina kära husgäster som uppmärksammade mig på problemet. Tydligen kan soten lägga sig på fönstrena när luftflödet i ugnen är för lite. Se till att ha en ventilation medan du eldar till att börja med för att undvika detta! Men är skadan skedd är det inte hela världen. Följ några av dessa enkla steg för att fixa till glasen, så du kan se den vackra elden ordentligt igen:

1. Värm upp ugnen till 400 grader

Med en uppvärmt ugn och ordentligt syretillförsel kommer sotet att brinna bort. Kanske blir det dock inte lika glasklart som du önskat. Men detta är värt att testa för att även undvika framtida problem!

Flyttstädning Stockholm checklista här

2. Tidningspapper, vatten och aska

Doppa vanligt tidningspapper i vatten och i aska, och gnugga sedan rutorna med pappret. Tricket fungerar även utan askan, men med askan är det ännu effektivare än utan. Man kan även testa med fönsterputs om man vill. Avsluta poleringen med att torka med torrt och rent tidningspapper!

3. Rakblad

Blir det spår av sot kvar, sådant som har satt sig fast ordentligt, så måste detta tas bort genom att försiktigt använda en skrapa. Ta ett gammalt rakblad och ta bort sotet försiktigt. Avsluta sedan med att torka med torrt eller fuktigt tidningspapper.

Dessa trick fungerar verkligen, du behöver inte köpa något professionellt dyrt medel som lovar fantastiska resultat. Ibland är enkelt och klassiskt bäst! Miljövänligt också. Du kan sedan använda pappret för att tända nästa brasa!

Kom ihåg att se till att syretillförseln är okej för nästa brasor!

Vi beräknar den exakta kostnaden för flyttstädning direkt

Ta reda på hur mycket det kostar

Eventuella frågor? Ring oss 08-630 07 24

  • info@justmopp.se

  • Justmopp i Sverige AB

    Klippgatan 2 171 47 Solna